227 226 00
555x312-dukaNEMT-Ellen.png

Hvordan gjør vi det enkelt?


dukaPC er til for å gjøre det enkelt for deg som ikke er vandt til å bruke en datamaskin. Med vår egenutviklede startskjerm og tilpassede moduler er det enkelt å finne det du har bruk for, på en enkel, trygg og oversiktelig måte.


I samarbeid med våre kunder har vi designet og utviklet et enkelt brukergrensesnitt og startskjerm for seniorer. Det beste med alt, er at du ikke kan trykke på noe galt når du bruker en dukaPC. Hvis du skulle støte på et problem, eller stå fast – kan du alltid ringe vår kundeservice. Vi hjelper og veileder deg videre over telefon eller fjernbetjening.

Spesialutviklet brukergrensesnitt


Få enkel og rask tilgang til de programmene du bruker mest.


Glem alt om avanserte styresystemer og programmer, som kan alle de tingene en ikke har bruk for. dukaPC er utviklet i samarbeid med seniorer, og brukervennlighet er første prioritet. Du trenger derfor ikke være noen dataekspert for å betjene våre datamaskiner med dukaPC-programmet på.


Når du starter datamaskinen, kommer du til en enkel startskjerm som er bygget opp av moduler. Hver modul gir deg adgang til de viktigste funksjonene på en enkel og oversiktelig måte. Hvis du vil ha adgang til Windows 10, har du muligheten til det også.

I duka-programmet finner du alle de nødvendige funksjoner oppdelt i enkle moduler, slik at du enkelt kan finne frem til det du vil gjøre.

Brukervennlige datamaskiner


Våre datamaskiner er nøye utvalgt og testet, så vi er sikre på at de er gode valg for våre kunder.

dukaPC-moduler


Det første du ser når du starter datamaskinen, er en rekke moduler. Modulene gir deg et enkelt oversiktelig overblikk på datamaskinens funksjoner. Du finner bl.a. en e-post modul, Internett-modul, tekstbehandlings-modul, bilde-modul, filhåndterings-modul.


Hvis du vil lese mer om hver emkelt modul, kan du lese mer her:

Nyheter med dukaPC

dukaPC gir deg nyheter fra NRK døgnet rundt. Du kan lese hele artikler og velge den kategorien du interesserer deg mest.

Internett med dukaPC

Bruk E-boks/Digipost og nettbank

Klikk på Internett-modulen. Deretter velger du ”Det offentlige” i menyen til venstre. Nå er bl.a. E-boks/Digipost, nettbank og andre offentlige hjemmesider bare et klikk unna.

Bruke Internett

For å komme inn på Internett, må du trykke på Internett-modulen. Internett-modulen ligger på Startsiden, når du skrur på din dukaPC.

Søke på Internett

Trykk på Internett-modulen på din dukaPC Startside. Deretter trykker du på ”Søking og oppslag”. Her kan du skrive inn det du vil søke på - så er du i gang med søking på Internett. dukaPC har gjort det oversiktelig og enkelt å søke etter hjemmesider på Internett.

Gå til en hjemmeside

Trykk på Internett-modulen. Hvis du allerede kjenner hjemmesiden, så trykk på ”Skriv inn adresse”. Deretter trykker du på knappen ”Gå til”. Nå kommer du inn på hjemmesiden du ønsket.

Lagre egne favoritter

Når du har funnet en hjemmeside du vil lagre, skal du trykke på knappen ”Legg til” i Internett-modulen.

dukaPC har gjort det enkelt å lagre dine egne favoritter.

E-post med dukaPC

Lese og svare på e-poster

Du leser og svarer på dine e-poster i E-post-modulen. Åpne modulen, og trykk på den e-posten du vil lese på venstre side. Når du vil besvare e-posten, skal du trykke på ”Svar på e-posten” i menyen til høyre.

Spill i dukaPC

dukaPC leveres med flere klassiske kabaler og spill. Du finner både 7-er kabal, hjerter, mahjong og andre populære spill.

I spill-modulen finner du også hjemmesider med gode spill-anbefalinger

Bilde-modul i dukaPC

Klikk på bilde-modulen. Der kan du se en liste på venstre side av skjermen, hvor du kan velge bilder på datamaskinen.

Du kan også se bilder fra eksterne enheter, som et minnekort fra kamera eller en USB-minnepenn.

Tekstbehandlings-modul

Tekstbehandlings-programmet i dukaPC gjør det enkelt for deg å skrive, redigere og lagre tekstdokumenter. Du kan endre farge, skrifttype og veksle mellom to skriftstørrelser.

Programmet er satt opp slik at det er oversiktlig og enkelt å bruke.
Unik kundeservice: Vi holder det vi lover, og vi gir oss ikke før alt fungerer


Hjelpen er aldri langt unna

Trenger du hjelp, sitter vi klare på 227 226 00

Nyhetsbrev

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKundeservice