227 226 00


Har du bruk for en Duka Sikkerhetspakken?


Med Sikkerhetspakken kan du trygt bruke din datamaskin helt uten bekymringer


Les mer og bestillTror du også at du er sikker online? Hvor sikker er du på det?


Mange nordmenn utsettes hver dag for cyberangrep, som både sletter deres data og stjeler andre opplysninger.


I takt med at livet vårt blir mer og mer digitalt, må vi alle sørge for at vi er beskyttet når vi bruker datamaskinen vår.


Hvor sikker er du på din sikkerhet?


Bli sikker med Dukas SikkerhetspakkeSikkerhetspakken inneholder:

Antivirus
Les mer om antivirus

Du får et av markedets beste antivirus, som hjelper over 500 millioner mennesker verden rundt med å forhindre angrep i form av f.eks. phishing eller malware. Tjenesten leveres av Bitdefender, som er et kjent antivirus-program gjennom mange år. De beskytter alt fra de største IT-virksomheter i verden, til den private brukeren.

Et godt antivirus-program er fundamentet for din IT-sikkerhet, og Bitdefender er blant en av de beste som finnes på markedet. Antivirus-programmet sørger for å holde deg sikker når du bruker datamaskinen. Det gjelder både når du er på internett, og kanskje kommer inn på en mistenkelig hjemmeside, eller hvis du blir aktivt angrepet av hackere. Bitdefender kan også oppdage mistenkelige e-poster, slik at du ikke faller i den dessverre alt for vanlige phishing-fellen, der en blir lurt til å trykke på en link i en e-post du har mottatt. Det finnes utallige eksempler på den slags e-poster, og de håndteres best med en god blanding av skepsis, sunn fornuft og et godt antivirus-program.

Et antivirus-program er selvfølgelig ikke en oppfordring til at en da kan trykke på hva som helst, da en aldri blir 100% immun, når det gjelder ens digitale liv. Det et godt antivirus-program kan gjøre, er at det skal fungere litt som din ekstra kritiske sans, som skal advare deg, hvis det er noe du skal være ekstra oppmerksom på i forskjellige situasjoner.

Automatisk oppdatering
Les mere om automatisk oppdatering

Her er de programmene som blir automatisk oppdatert*

  • Adobe Reader
  • Adobe Flash
  • Skype
  • Team Viewer
  • VLC
  • Antivirus (Bitdefender)
  • Google Chrome

*Forutsatt at de er installert på datamaskinen allerede.

En av de viktigste faktorene i din online sikkerhet er om dine programmer er oppdatert til den nyeste versjonen. Hackere finner og utnytter nemlig hullene i eldre versjoner, og bruker det som inngang til alt som ligger på din datamaskin.

Derfor inkluderer vi automatiske oppdatering i Sikkerhetspakken vår, slik at du kan være sikker på at ingen finner hull i din sikkerhet. Mange har gamle versjoner at programmer, selv om det finnes nye tilgjengelige oppdateringer. Mange ganger får en valget om man vil oppdatere nå, eller vente til senere. Dette kommer ofte frem når en holder på med noe viktig, og en ikke gidder å vente flere minutter på en oppdatering. Derfor har vi gjort våre oppdateringer automatiske, slik at du slipper å ta stilling til om det er noe du vil gjøre nå eller utsette til senere.

Når man holder alle programmene oppdaterte, minsker risikoen for at en blir angrepet. Derfor har vi inkludert denne servicen som en del av vår duka Sikkerhetspakke.

Sikkerhetskopiering
Les mer om våre sikkerhetskopiering

Blir tatt hver halve time. (Man er avhengig av at en har forbindelse til Internett)

Vi tar backup av følgende brukermapper: «Skrivebord» , «Bilder» , «Dokumenter» , «Videoer» , «Musikk» , «Nedlastninger»*

Det blir tatt backup på opp til 20 GB på tvers av mappene. Data er tilgjengelig i minst 30 dager etter endring/sletting.

Det er ikke noen vei utenom: Alle bør ha en backupløsning! Da er man sikker på at ens data ikke forsvinner i løpet av sekunder. Uansett om det er snakk om en stor skriftlig oppgave, et regneark eller familiens digitale fotoalbum – så er alt sårbart, hvis en ikke sørger for å lagre det flere steder eller på forskjellige måter. Med vår automastiske backup som blir tatt hver halve time, skal du ikke være redd for å miste det arbeidet du har på din datamaskinen hvis det skulle skje et uhell.

De fleste eksperter anbefaler at en lagrer data både lokalt på datamaskinen, og i en sky-løsning, som f.eks dukas automatiske backup. Eksempler på andre sky-løsninger er: Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Grunnen til denne anbefalingen er at dine data skal være trygt lagret, og at en ikke tar en unødvendig risiko ved og ikke sikre seg på denne måten. Det beste med en sky-løsning er at den er tilgjengelig, uansett hva som skjer med din datamaskin.

Altfor mange opplever at de mister uvurderlige bilder eller viktige dokumenter, fordi de ikke har en sky-løsning. Med vår automatiske backup trenger du ikke være redd for at dette kan skje deg.

*Det blir ikke tatt backup av .exe eller .msi-filer som ligger i de utvalgte mappene.

Support
Les mer om support

Sikkerhetspakken skiller seg ut fra lignende produkter ved at du ikke bare får de tekniske redskapene du har bruk for, men også en livslinje av eksperter. Med i pakken er det nemlig sikkerhetssupport fra Duka sine IT-eksperter, som løser mange tusen supportoppgaver for nordmenn hvert år.

Spørsmål om sikkerhet er ikke enkelt, da hackere hele tiden finner sikkerhetshull. Tidligere var det ganske enkelt å se på en e-post, om det var et forsøk på svindel eller ikke. Dette er ikke alltid like lett lenger. Du kan nå ringe inn til Dukas eksperter, dersom du mistenker eller er usikker på om du har fått en e-post som er forsøk på svindel. De kan enten hjelpe deg med en gang, eller sende den til nærmere teknisk analyse.

Du kan også bli veiledet i f.eks. om du kan stole på en hjemmeside eller ikke, hva du skal gjøre dersom maskinen din får virus, og hvordan man gjenoppretter filer fra backup.

Kort sagt er Dukas sikkerhetssupport din personlige sikkerhetslinje, som du kan ringe til dersom du er i tvil om noe.

Vi sitter klar til å få deg videre, og gir oss ikke før alt fungerer som det skal!

Nyhetsbrev

Fornavn:
Efternavn:
Spørgsmål og svarKundeservice