227 226 00

Spørsmål og svar: duka

Bli klokere på duka


Her kan du blant annet få svar på hvordan du skriver din første e-post med duka, hvordan du kommer på internett og hvordan duka er bygd opp i moduler. Ta gjerne tak i oss på 227 226 00 eller send en e-post til kundeservice@duka.no, hvis du har spørsmål som ikke ble besvart her.

Kan jeg få hjelp til duka?

Ja, duka har innebygde bruksanvisninger og hjelpevideoer, som er lette å bruke. Du er alltid velkommen til å ringe til oss på 227 226 00, hvis du foretrekker personlig hjelp.

Hvordan lærer jeg å bruke duka datamaskinen?

Du kan lære å bruke duka-datamaskinen på egen hånd gjennom pre-installerte undervisningsvideoer. Videoene ligger i undervisningsmodulet, hvor du lærer alt om, hvordan du bruker din duka PC.

Slå på duka første gang

Din duka datamaskin klargjøres automatisk, første gang du slår den på.

Det er viktig, at du er koblet på internettet, når du slår på duka datamaskinen første gang. Klikk her og les mer om, hva du kan forvente, når datamaskinen er satt opp.

Internett med duka

Hvordan bruker jeg internettet?

For å komme på internettet skal du klikke på internettmodulet. Internetmodulet ligger på startsiden, når du slår på din duka PC.

Hvordan søger jeg på internettet?

Klik på internetmodulet på din dukaNEMT startside. Herefter klikker du på kategorien ”søgning og opslag”. Så er du i gang med din internetsøgning. dukaNEMT har gjort det overskueligt at søge hjemmesideadresser på internettet. Hjemmesidesøgning behøver derfor ikke at drille.

Skriv inn hjemmesideadresse

Klikk på Internett-modulen. Hvis du allerede kjenner til Internett-adressen, så klikk på ”Skriv inn adresse”. Deretter klikker du knappen ”Vis side”. Nå kommer du inn på den ønskede hjemmeside.

Ikke helt med? Les mer om hjemmeside-adresser og nyttige begreper her.

Lagre en favoritt under Egne favoritter

For å lagre en favoritt under Egne favoritter skal du gjøre det inne i Internett-programmet.

E-post med duka

Hvordan bruker jeg e-post på duka?

duka har sitt eget e-postprogram, som er lett og enkelt å bruke - også for deg, som ikke har brukt e-poster før. Klikk på modulet ”e-post” på startsiden. Så kan du både skrive e-poster og vedlegge filer.

Hvordan skriver jeg min første e-post?

Med duka er det enkelt å skrive e-poster. I e-postmodulet finder du din personlige duka e-post. Klikk på modulet ”e-post” og så er du i gang.

Hva er duka adressebok?

Din adressebok er der, du lagrer dine e-post kontakter. For å skrive e-poster til venner og familie, skal du derfor først ha personene opprettet i adresseboken. Du finner adresseboken i e-postmodulet.

Hvordan leser og besvarer jeg e-poster?

Du leser og besvarer dine e-poster i e-post modulet. Åpne modulet. Klikk på den e-posten, du vil lese. Når du vil besvare din e-post, skal du klikke på ”besvar denne e-post” i bjelken til høyre.

TV-guide modul

duka gir deg mulighet for å se programoversikten en uke frem. Klikk på TV-modulet, så kan du både se alle kanalenes programoversikter og lese om de enkelte TV-sendingen.

Værmeldingen direkte på din datamaskin

duka samarbeider med YR. Du kan daglig se værmeldingen for ditt område – så er du alltid oppdatert med de seneste værmeldingene og varslingene direkte på din PC

Hvilke spill kan jeg spille på min duka PC?

duka leveres med flere klassiske dataspill. Du finner både 7-kabal, edderkopp, mahjong og andre populære spill. I spillmodulet finner du også hjemmesider med gode spillanbefalinger.

Les mer om de forskjellige spill og hvordan du kommer i gang her.

Hvordan bruker jeg bildemodulet på min duka PC?

Klikk på bildemodulet. Her kan du se en liste til venstre på skjermen, hvor du kan velge bilder fra datamaskinne. Du kan også se bilder fra eksterne medier som f.eks. fra et kameras minnekort.

Hva er Facebook?

Facebook er en hjemmeside, hvor du kan holde kontakten med venner og familie – også dem, du nesten ikke kjenner. Du kan også bruke Facebook til å følge virksomheter og organisasjoner m.m. Du kan legge opp bilder og skrive, hva du tenker på, på samme måte som du kan følge med i, hva andre skriver.

Hva er Skype?

Skype er som en onlinetelefon. Du kan ringe gratis til andre skypebrukere, som også er på internettet – selv hvis de er i utlandet. Du behøver hverken mikrofon eller høytaler. Det sitter allerede i datamaskinen.

Hvordan virker tekstbehandling i duka?

Tekstbehandlingsprogrammet i duka gjør det lett for deg å skrive, redigere og lagre tekstdokumenter. Du kan skifte farge, skrifttype og veksle mellom to skriftstørrelser. Programmet er satt opp oversiktig og er enkelt å bruke.

Filhåndtering med duka

Hvordan jobber jeg med mapper?

I modulet Filhåndtering kan du lære alt om mapper i duka.

Hvordan lagrer jeg bilder fra e-poster?

Hvis du gjerne vil lagre et bilde, som du har mottatt pr. e-post skal du først åpne ”E-post modulet” på startsiden. Trykk på det bilde du vil lagre. Klikk deretter på knappen ”lagre vedlagte fil”.

Hvordan sender jeg e-poster med vedlagte filer?

Klikk på e-post modulet. Klikk deretter på knappen ”Vedlegg filer”. Herfra har du en rekke muligheter for å vedlegge filer, bilder, dokumenter osv.

Hvordan kopierer jeg en mappe med dokumenter fra min datamaskin til en USB-Penn?

Du kopierer en mappe til en USB-penn ved først å klikke på modulet ”filhåndtering”. Velg en av mulighetene i bjelken til venstre. Trykk på ”håndter valgte mappe” og deretter klikker du på ”kopier mappen”. Nå kan du kopiere mappen til en USB-penn. Du har flere muligheter for å kopiere.

Hvordan kopierer jeg bestemte bilder fra en CD til min datamaskin?

Sett CD’en i CD-drevet på siden av din datamaskin. Du kopierer særlig utvalgte bilder fra en CD ved først å klikke på modulet ”Filhåndtering”. Trykk på ”CD” i bjelken til venstre. Klikk på mappen med bilder i. De bildene du trykker på nå blir markert med grøn. Trykk deretter på knappen ”håndter valgte filer” . Nå kan du kopiere bildene ved å trykke på knappen ”kopier filer”.

Kan jeg bruke Windows, som jeg pleier på en duka PC?

Ja, du kan bruke Windows, som på en vanlig datamaskin. På den måten kan du installere forskjellige programmer på din datamaskin. Trykk på knappen ”Skjul duka” nederst på skjermen – så kommer du til windows 10 startside.

Hvorfor virker duka ikke?

Noen ganger irriterer IT bare. Hvis din datamaskin oppfører seg annerledes enn den pleier, så er det en god idé å slå den av og på igjen.

Kan jeg høre på musikk og lydbøker på min duka PC?

Ja, det kan du. duka PC’en har sin egen musikkavspiller. Du kan både spille av CD’er og musikkfiler, som f.eks. MP3 og WMA. Vær oppmerksom på, at du ikke kan bruke CD’er sammen med nettbrett.

Kan jeg se DVD-film på min duka PC?

Ja, hvis du har en bærbar eller stasjonær datamaskin, så kan du se DVD-film. Klikk på modulet ”Filmavspiller”. Deretter setter du din DVD-film i datamaskinens CD-skuffe

Vær oppmerksom på, at filmavspilleren ikke er tilgjengelig på nettbrett og 2-i-1 nettbrett og bærbar.

Fantastisk kundeservice: Vi holder det vi lover, og vi gir oss ikke før det virker.

Vi hjelper med et smil, så ring til oss på 227 226 00

Ring til oss. Vi sørger for at du unngår IT som plager deg, og vi hjelper deg hvis du har spørsmål til bruken av din datamaskin.

Med en datamaskinløsning fra Duka har du ubegrenset tilgang til IT-support og fjernsupport, som ikke gir seg før det fungerer. Du får en datamaskin som er klar til bruk, og du har alltid en å gå til hvis du skulle være i tvil. Hos oss finnes det ingen dumme spørsmål – bare dumme svar.

Spørgsmål og svarKundeservice